Persuasiune si manipulare

Intreaga lume functioneaza prin influentare, persuasiune si, de multe ori, prin manipulare. Intre cele trei exista diferente care adesea tin de etica si de supunerea totala sau partiala la vointa altei persoane.

Se spune ca arta manipularii nu se refera la a determina o persoana sa faca ce vrei tu, ci la a o face sa isi doreasca ce iti doresti si tu. Aceasta subtilitate psihologica presupune sa cunosti foarte bine personalitatea unui individ, nazuintele sale si argumentele la care este sensibil. apoi sa reorientezi dorintele sale catre scopul tau. Cu cat o persoana iti este mai apropiata, cu atat este mai usor de manipulat, iata de ce functioneaza dictonul “tine-ti prietenii aproape, iar dusmani si mai aproape.”.

Curs “Persuasiune si Manipulare” organizat de Asociatia Fluens

Daca vrei sa influentezi o persoana, trebuie s-o determini sa considere ca ceea ce face a fost libera sa alegere. Nu trebuie sa-i spui ce sa faca. Studiile arata ca, in 90% din timp, oamenii urasc sa li se spuna ce sa faca. In schimb, trebuie sa o “ajuti” sa ajunga la aceeasi concluzie ca si tine si sa actioneze in directia pe care ti-o doresti.

Poti conduce oamenii catre o apa, dar uneori nu-i poti determina sa bea din ea. In schimb. foloseste-ti talentul pentru a-i face sa se simta din ce in ce mai insetati. Participand la cursul de “Persuasiune si manipulare” vei afla tocmai acest secret: cum sa-i faci pe cei din jur sa-si doreasca exact ceea ce iti doresti si tu, cum sa le trezesti curiozitatea si “setea” de a actiona in directia vizata de tine, considerand totodata ca dau curs propriilor idei si tendinte.

%d bloggers like this: