Inteligenta emotionala

Am intalnit cu totii persoane care au o foarte buna capacitate de a-si gestiona emotiile, persoane care stiu ca oglindeasca starile celorlalti sau care sunt foarte buni ascultatori.  Astazi, multe companii incearca sa angajeze candidati care au scoruri inalte la asa-numita inteligenta emotionala (EQ). S-a dovedit ca acestia au abilitati de negociere mult mai pronuntate, sunt capabili sa vanda mai mult, formeaza relatii mai bune in cadrul echipei, stiu sa medieze conflicte.Dar inteligenta emotionala nu este de dorit doar in domeniul vanzarilor sau muncii de echipa.O persoana care stie sa-si recunoasca emotiile, sa intarzie sau sa stopeze reactiile negative determinate de furie, sa aiba un grad crescut de empatie si sa inteleaga sentimentele celor din jurul sau, are sanse mai mari sa se simta fericita, sa fie sustinuta atunci cand are nevoie, sa fie acceptata cu placere in grupuri si sa aiba mai multe oportunitati de succes.

636201899209334715-1957175443_o-happiness-facebook

Vestea buna este ca iti poti imbunatati inteligenta emotionala. Poti invata strategii prin care:

– sa-ti cresti autocontrolul si sa-ti transformi interiorul, pentru a fi in armonie cu tine si cu lumea

– sa intelegi mai bine reactiile tale si ale celorlali

– sa-ti gestionezi mai eficient emotiile negative

– sa-ti cresti gradul de empatie si sa devii un bun ascultator

– sa diminuezi tendinta de a critica si de a-i judeca pe ceilalti

– sa reactionezi mai bine in situatii stresante

Te invitam sa participi la seminarul nostru gratuit despre primii pasi in amplificarea Inteligentei tale Emotionale. Inscrie-te acum pe asociatia.fluens@yahoo.com.

Mai multe despre Inteligenta Emotionala de la Daniel Goleman, cel care a introdus acest concept:

Testeaza-ti Inteligenta Emotionala: