Balul seniorilor – eveniment unic dedicat seniorilor

Pe 9 aprilie Asociatia Fluens in colaborare cu Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 1 si Directia Generala de Asistenta Sociala a Municipiului Bucuresti a reunit 40 de varstnici din centrele Straulesti, Odai, Sf Vasile, Sf. Elena si Sf Luca, alaturi de numerosi invitati si artisti veniti sa-i celebreze pe bunici.
Petrecerea a avut loc la Cafeneaua Actorilor prin amabilitatea domnului Daniel Popa care ne-a pus la dispozitie gratuit sala de festivitati a restaurantului si au asigurat servicii de inalta calitate.

Evenimentul unic a marcat incheierea unui proiect de success „Porti deschise- acces la servicii sociale inovative pentru persoane varstnice institutionalizate”, finantat prin granturile SEE 2009- 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania.
Actiunea a fost incarcata de emotii, „cu amintiri cat pentru un an intreg” , cum ne-a spus unul dintre domnii din centrul Straulesti.

Spectacolul a inclus cantece cantece populare, romante, muzica usoara, interpretare muzicala si teatrala, dans. Le-au oferit bucurie seniorilor artisti artisti cu suflet mare, vedete indragite precum Cristina Cioran si Dan Helciug, Oana Hera prin vocea sa calda, Lucia Marzan care a dansat in ritmuri de tango, Astarte Maria care i-a invaluit in muzica pianului si a vocii sale placute si copiii minunati, sensibili si entuziasti de la Academia de Talente Contrapunct al caror coordonator este Brenda Petre.
Prin aceasta actiune ne-am dorit sa aducem un plus de bucurie, speranta si energie bunicilor din centre care, de-a lungul proiectului „Porti deschise”, au constientizat ca nu sunt singuri, ca sunt importanti si ca incercam sa le oferim suportul si sustinerea necesare pentru a le imbunatati starea de sanatate si pentru a-i scoate din izolare. Invitatii au fost alaturi de varstnici in toate momentele oferite si puse in scena, oferindu-le cadrul de a retrai momente din tineretea lor prin intermediul dansului si muzicii sau de a se simti tineri prin energia pe care au transmis-o.
Rezultatele din cadrul proiectului „Porti deschise”, de la inceput pana in prezent, sunt uimitoare: zeci de varstnici au fost implicati in grupuri terapeutice, in special axate pe ameliorarea simptomelor dementelor si maladiei Alzheimer. Au avut loc in jur de 100 de evenimente de socializare in azile si in afara acestora, s-au organizat excursii in tara, in care au fost implicate cel putin 40 de persoane varstnice deplasabile. De asemenea, multi dintre bunici au participat la spectacole si evenimente festive, iar in fiecare camine am organizat constant ateliere artistice. Am refacut gradina Centrului Medico-social al Municipiului Bucuresti, impreuna cu voluntari din companii, am format o retea de persoane care sa-i sune periodic pe varstnicii care nu au apartinatori, iar in cadrul Caminului Straulesti am organizat un grup de terapie prin tango si muzica. Nici partea medicala nu a fost omisa. Astfel, am realizat ochelari pentru 60 de persoane varstnice si urmeaza sa asiguram consultatii stomatologice si teste de osteoporoza. Schimbarea personala a multor varstnici dintre este incredibila: persoane care nu vorbeau si se miscau foarte greu si-au recapatat pofta de viata, dorinta de a se implica, de a iesi din centru, si-au recastigat amintirile.
Pictorul Constantin P Popescu a donat tablourile sale, Asociatiei Fluens in scopul strangerii de fonduri.
Evenimentul „Balul seniorilor” a fost unul de suflet, seniorii s-au relaxat intr-o atmosfera de sarbatoare si celebrare a celor mai intelepti dintre noi.

Eveniment realizat in cadrul proiectului „Porti deschise- acces la servicii sociale inovative pentru persoane varstnice institutionalizate”, finantat prin granturile SEE 2009- 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania Fondul ONG în România. http://asociatiafluens.ro/?page_id=6946