Noutati

Curs animator socio- educativ

Pe data de 24 martie, a avut loc prima intalnire in cadrul Cursului de Animator Socio-Educativ, organizat de Asociatia Fluens in perioada martie-aprilie 2018. Acesta se finalizeaza cu eliberarea unui certificat de specializare, recunoscut de catre Ministerul Muncii si Ministerul Educatiei. Intalnirea a avut loc la centrul de formare al Asociatiei Fluens si a reunit cursanti entuziasti si jucausi, care vor lucra cu copiii in tabere, vor organiza evenimente si vor pune in practica proiecte de animatie inovative.

Lumină și culoare de Paște – un eveniment organizat de Asociația Fluens în parteneriat cu Muzeul Național de Istorie a României, în beneficiul copiilor din familii dezavantajate

Sâmbătă, 31 martie 2018, Asociația Fluens, în parteneriat cu Muzeul National de Istorie a României, a organizat evenimentul “Lumină si culoare de Paști”.  Dorim astfel să marcăm apropiatele sărbători cu un eveniment deopotrivă educativ si recreativ, dedicat copiilor. Acest eveniment a avut loc in sala „Mihai Viteazul” a Muzeului de Istorie.
Principalii beneficiari sunt copiii talentați, din familii dezavantajate, incluși în proiectul Asociației Fluens, „Educația învinge saracia!” . Dar, alături de noi, au fost invitați prieteni  care vor să-și pună in practică simțul artistic și să fie lângă copiii cu care lucrăm.

Metoda Gordon de educatie fara pedeapsa

Workshop gratuit in care vei invata cum sa traiesti in armonie cu copilul tau. 

Parintele eficient si Profesorul eficient sunt promotorii unei metode educationale originale, introduse de psihologul american Thomas Gordon, cunoscuta si sub denumirea de „a treia cale”. Negocierea cu copilul, responsabilizarea acestuia de a gasi solutii chiar de la varste foarte fragede, stimularea inteligentei sale emotionale si capacitatii de intelegere a consecintelor actiunilor sale, acesta este noul pattern educational propus de Gordon. A treia cale este o alternativa la autoritatea sau permisivitatea parentala, calea prin care copilul devine autorul propriei sale evolutii, iar parintele invata sa-l asculte activ, sa renunte la cicaleala sau critica si sa orienteze lucrurile catre un „avantaj comun”. 

Tabara de abilitati pentru copiii din centre de plasament

In luna august dorim sa organizam o tabara pentru 20 de copii din centre de stat, care sa imbine recreerea cu dezvoltarea autonomiei personale, a abilitatilor atat de necesare pentru o viata independenta. Tabara de anul trecut a fost o experienta minunata, de care toti copiii isi amintesc cu drag.
Anul acesta ne propunem sa facem excursii de neuitat, sa gatim impreuna, sa invatam cum se supravietuieste in natura si cum se acorda primul ajutor, sa facem cel mai inalt foc de tabara.
Pentru a ne bucura de aceste ispravi extraordinare, avem nevoie de ajutorul vostru. Cu numai 300 RON de copil puteti sa faceti o vara minunata pentru micutii din centrele de stat, puteti sa-i ajutati sa evadeze din cenusiul vietii lor si sa se bucure de un strop de copilarie.

Donatiile se pot face in contul Asociatiei Fluens:
RO57BRDE410SV28449744100 cu mentiunea pentru tabara copii sau pe site-ul Asociatiei Fluens accesand butonul „Doneaza”.