Noutati

Metoda Gordon de educatie fara pedeapsa

Workshop gratuit in care vei invata cum sa traiesti in armonie cu copilul tau. 

Parintele eficient si Profesorul eficient sunt promotorii unei metode educationale originale, introduse de psihologul american Thomas Gordon, cunoscuta si sub denumirea de „a treia cale”. Negocierea cu copilul, responsabilizarea acestuia de a gasi solutii chiar de la varste foarte fragede, stimularea inteligentei sale emotionale si capacitatii de intelegere a consecintelor actiunilor sale, acesta este noul pattern educational propus de Gordon. A treia cale este o alternativa la autoritatea sau permisivitatea parentala, calea prin care copilul devine autorul propriei sale evolutii, iar parintele invata sa-l asculte activ, sa renunte la cicaleala sau critica si sa orienteze lucrurile catre un „avantaj comun”. 

Tabara de abilitati pentru copiii din centre de plasament

In luna august dorim sa organizam o tabara pentru 20 de copii din centre de stat, care sa imbine recreerea cu dezvoltarea autonomiei personale, a abilitatilor atat de necesare pentru o viata independenta. Tabara de anul trecut a fost o experienta minunata, de care toti copiii isi amintesc cu drag.
Anul acesta ne propunem sa facem excursii de neuitat, sa gatim impreuna, sa invatam cum se supravietuieste in natura si cum se acorda primul ajutor, sa facem cel mai inalt foc de tabara.
Pentru a ne bucura de aceste ispravi extraordinare, avem nevoie de ajutorul vostru. Cu numai 300 RON de copil puteti sa faceti o vara minunata pentru micutii din centrele de stat, puteti sa-i ajutati sa evadeze din cenusiul vietii lor si sa se bucure de un strop de copilarie.

Donatiile se pot face in contul Asociatiei Fluens:
RO57BRDE410SV28449744100 cu mentiunea pentru tabara copii sau pe site-ul Asociatiei Fluens accesand butonul „Doneaza”. 

Campanie de sustinere a pregatirii profesionale pentru tinerii institutionalizati

calificare1

Tinerii din institutiile de stat parasesc sistemul de protectie a copilului fara a avea pregatirea necesara pentru o viata independenta.

Cursurile de formare in diferite domenii sunt sansa lor. Dupa evaluarea inclinatiilor si abilitatilor, Asociatia Fluens ii inscrie pe adolescentii si tinerii din centre de plasament la cursuri, fie ca este vorba de curs de bucatar, barman, manichiura- pedichiura, croitorie.

In acest moment avem nevoie de suport financiar pentru a continua sa-i pregatim pe tinerii din institutii pentru viata.

Conferinta de incheiere a proiectului “Un viitor mai sigur-Imbunatatirea calitatii serviciilor sociale si de baza pentru copii si tineri institutionalizati”

Conferinta de incheiere a proiectului “Un viitor mai sigur-Imbunatatirea calitatii serviciilor sociale si de baza pentru copii si tineri institutionalizati”, finantat din Granturile SEE 2009- 2014, in cadrul Fondului ONG in Romania a avut loc miercuri 27.04.2016 in incinta salii de conferinte a DGASPC sector 1.